pondělí 11. dubna 2016

Úlovky z knihovny (3)



Zdravím :)

Mám tu pro Vás opět Úlovky z knihovny. Je to teda už asi 14 dní, co jsem v knihovně byla, ale nějak jsem se ještě nedostala k nafocení knížek a napsání článku :D Vezmeme to trochu letecky, protože mě ještě čeká počítání betonu (Stavební konstrukce) :D.



Jako vždy se to neobejde bez povinné četby, ale na to jste si už určitě zvykly :D


Nejdřív jedna společná :) 



Tak jak můžete vidět, konečně jsem si půjčila Obraz Doriana Graye, 
který momentálně čtu a zatím se mi dost líbí :)

Pak jsem večer před tím, než jsme šla do knihovny brouzdala po internetu a narazila na Orwella a jeho Farmu zvířat. Už si nepamatuju kde přesně to bylo, ale řekla bych, že asi v nějakém videu nebo možná na facebooku někdo mluvil i jeho 1984. ta mi ale přišla taková dlouhá a možná i taková ne moc lehká ke čtení, tak jsem se nakonec mrkla na Farmu zvířat a ta byla taky dobře hodnocená. Nečekala jsem do toho moc, ale kupodivu to předčilo očekávání a dost se mi to líbilo. navíc, když čte člověk mezi řádky, tak pochopí, co tímto dílem chtěl Orwell vlastně říct a co chtěl ukázat :) 

Pokud máte v povinné četbě, běžte do toho.
Je to krátké a hlavně čtivé a to si myslím jsou u povinné četby dva nejdůležitější faktory  :D




Já mám navíc vypůjčeno vydání s úžasnou grafickou úpravou. No posuďte sami. 



Písmenka jsou navíc větší a textu na stránce také moc není, takže čtení jde opravdu rychle.
Já jsme ji měla za jedno úterní odpoledne přečtenou :)
A to jsem prosím pěkně velice pomalý čtenář :D




No a jako poslední jste si určitě na horní fotce všimli ještě jedné knihy a to Nebezpečné minulosti.
O téhle knize kdysi mluvila Rodaw v některém ze svých videí a doporučovala jí - a jak to tak zatím bylo, všechny knihy na její doporučení co jsem četla se mi líbily - no a když sem ji tam viděla, nemohla sem odolat :D





A za závěr sem ještě propašuju jednoho vetřelce, který není z knihovny, ale měla jsem ho půjčeného od kamarádky ze třídy. A tím vetřelcem je Hrobař. Toho už mám ale přečteného a už je zpět u své majitelky :)





To je vše. Mějte se hezky a napište mi, co zrovna čtete vy, jestli jste četli některou z výše uvedených knih, jestli chodíte taky do knihovny a co jste si popřípadě naposledy půjčili :) 
Víte, že jsem zvědavý člověk :D 

Adios Amigos! :D