neděle 12. ledna 2014

Posuď knihu podle obalu (5)

Dneska tu pro Vás mám nedělní meme, které vytvořila Syki. Jde o to vybrat si obálku nějaké knihy a napsat na ní svůj vlastní názor. Tak jdeme na to.



Název knihy: Léto mrtvých
Autor: Gregory Hughes
Datum vydání: únor 2014
Anotace: Šestnáctiletý Jukio je šestnáctiletý mistr v kendó, tradičním japonském boji s mečem. Je léto a Jukio si užívá s kamarády, dvojčaty Hirošim a Miko. Jenže najednou se všechno zlomí. Dvojčata spáchají sebevraždu a ukáže se, že je k ní dohnala jakuza, japonská mafie. Jukio bere do ruky meč a začíná se mstít. Začíná krvavé léto, které otestuje jeho oddanost, odvahu i zdravý rozum. V druhém románu Gregoryho Hughse se střídá dech beroucí akce s až dojemnými momenty, které čtenáře nutí k zamyšlení, kam až člověka dovede touha po spravedlnosti. Nebo možná po pomstě, kdo ví?


Můj názor: Když jsem včera tuhle knihu zahlédla na fb stránkách nakladatelství CooBoo, obálka mě zaujala okamžitě svými barvami. Černá ve spojení s červenou, oranžovou a žlutou, to je taková ohnivá kombinace. Všechno to k sobě hezky ladí a je to jednoduché. Písmo je také dle mého dobře vybrané. Není zbytečně komplikované, ale ani obyčejné. Je jednoduché a jak se říká, v jednoduchosti je krása - a v tomhle případě to platí dvojnásob. V ulice, kterou chlapec běží, jsou rozvěšené nějaké plakáty nebo co s japonskými znaky. Podle anotace se obálka ke knize hodí a jsou to takové ty barvy a styl, který na akčních knihách velmi oceňuji. Hezká práce.


Flexi

Žádné komentáře:

Okomentovat

Prosím, nepoužívejte možnost Anonymní. Špatně se v tom potom vyznám, díky :)