neděle 31. března 2013

Posuď knihu podle obalu (2)


Tak jsem se rozhodla zapojit do dalšího meme. Tentokrát jde o NEDĚLNÍ. Toto meme pořádá Syki a jak už samotný název napovídá, jde o hodnocení knižních obálek.


Název knihy: Ptačí zpěv 
Autor: Meagan Spoonerová 
Datum vydání: 13. května 3013 
Anotace:Patnáct let čekala Linda Ainsteyová, až ji předvolí ke kouzlobraní. Až se konečně stane dospělou a začne se připravovat na svoje budoucí povolání. Počítala s tím, že jí po odebrání kouzelné síly bude přidělena nějaká menší úloha v zaběhnutím, pevně daném řádu města, které od okolní krajiny odděluje energická zeď. Myslela si, že bude pomáhat zajistit a udržet útočiště lidí, kteří jako jediní přežili hrozivou válku, že se stane kolečkem v dobře promazaném stroji. Ani ve snu ji nenapadlo, že by její úloha měla spočívat v tom, že bude napájet celé město svou energií. Patnáct let Linda Ainsleyová věřila lži. A najednou zjišťuje, že jí nezbývá nic jiného než utéct do nebezpečného a neznámého světa za zdí, nebo přijmout osud, který je snad ještě horší než smrt.


Můj názor: Takhle obálka mě okouzlila jen co jsme ji viděla. A abych řekla pravdu, anotace by byla celkem fuk a jediné co mě napadlo bylo: Tu knížku musím mít už jen kvůli té obálce. Ale anotace taky nezní špatně. Vzhledově na mě působí dost tajemně a kouzelně. To prostředí temného lesa propojeného s modrou a fialovou barvou v horní polovině a takové ty ozdobné květiny po stranách, nebo co to je. Nápis je podle mě správně designově vyřešený a perfektně do obálky zapadá. Podle mě je tohle jedna z nejhezčích obálek, jakou jsem kdy viděla... teď už jen zbývá počkat si, jaký bude obsah knihy.


Flexi

sobota 30. března 2013

Knižní řetězovka (1)

Knižní řetězovka

Někdy loni jsem našla na internetu Knižní řetězovku. Už si bohužel nepamatuji, na kterém blogu to bylo, takže upozorňuji, že to není vymyšlené mnou. Tak, to bychom měli. 
Loni jsem také tuto řetězovku zveřejnila na svém ,,oficiálním'' blogu, takže proč jí nedát i sem s trochu aktuálnějšími odpověďmi? Rozdělila jsme jí na více částí, jelikož otázek je dost a já neoplývám zase tolika nápady... (výmluva :D..).


***


1. Oblíbená kniha z dětství?
Těžká otázka. Když jsem byla menší, nevěnovala jsem čtení takový čas. Spíš to bylo s donucením :D Ale našlo by se pár knih jako třeba: Broučci od Jana Karafiáta... které jsem si neuvěřitelně oblíbila.

2. Co právě čteš? 
Syn pekel od Michaeli Burdové... čtu to už celkem dlouho, uznávám, ale jelikož mi dochází zásoba nepřečtených knih a další si na dočasně neurčitou dobu nemůžu zakoupit, snažím se si knihu trochu 
šetřit (další výmluva :D... )

3. Máš právě teď nějakou rezervaci v knihovně? 
Bohužel ne. V té naší malé vesnické knihovně mají jen romány a dětské knížky a pohádky, takže nic pro mě. Už jsem několikrát zvažovala, že bych začala chodit do knihovny v malém městečku asi kilometr od naší vesnice, kde jsou na tom s fantasy literaturou a horory o dost lépe. zatím jsem se k tomu ale nějak nedokopala.

4. Knižní zlozvyk?
Hm.. tak to netuším. Nic mě nenapadá. 

5. Co máš právě teď půjčené z knihovny? 
Nic... viz.3

6. Máš čtečku e-knih?
Co se týče mě a čteček... už jsem párkrát zvažovala, že bych si čtečku pořídila, ale pokaždé jsem se rozhodla stejně. Žádná taková koupě se nekoná! Já upřednostňuji čtení klasických knih. Miluju ten pocit, když mi přijde kniha a můžu si ji tak nějak osahat a očuchat :D Uznávám, zní to dost divně, ale někteří možná chápou. Nedokážu si představit, že bych četla třeba 300 stránkovou knihu na čtečce. Asi by mě to moc dlouho nebavilo.

7. Preferuješ číst jednu a nebo více knih naráz?

Jak kdy. Ale já osobně čtu spíš vždycky nejdřív jednu, potom druhou atd. Když ale ču nějakou ne moc dobrou knihu nebo tu, která mě tolik nezaujala a přijde mi lepší, kterou jsem si objednala... je rozhodnuto. Odložím tu co právě čtu a začtu se do té druhé.
 

8. Změnily se tvoje čtenářské návyky, co si začala blogovat?
Když se nad tím tak zamyslím, řekla bych, že možná i trochu jo. První blog jsem si založila asi před pěti lety a v tu dobu se ještě tolik neprojevilo mé čtenářské nadšení. Ale o pár let později, když jsme se začala více věnovat psaní příběhů, což jsem dělala už pár let před tím, začala jsem se více zajímat o literaturu celkově, takže v tu dobu se i mé čtení knih zlepšilo a stal se z něj koníček. 

9. Nejhorší kniha, kterou si tento rok přečetla?

Není to složité rozhodování a ani nad odpovědí nemusím dlouho přemýšlet. Jednoznačně Můří deníky od Rachel Kleinové.

10. Oblíbená kniha, kterou si tento rok přečetla?

Delirium od Lauren Oliver. Syna pekel: Vlčí krev od Michaeli Burové ještě nemám přečteného, ale taky se mi moc líbí, protože je přesně šitá na můj vkus. 


Další odpovědi příště :DD

Flexi

On My Wishlist (4)




Tohle meme je dost známé a po krátkém zvažování jsem se rozhodla také zapojit. Vymyslela ho
Book Chick City. Pro ty, kteří o tomto známém meme ještě přece jen neslyšeli: jde vlastně o to, že každou sobotu zveřejním některé knihy, které bych si chtěla co nejdříve koupit.

Po nějaké době se opět hlásím s knihou, kterou bych si chtěla pořídit. Nevím sice, za jak dlouho to bude, protože už teď mám v seznamu pár knih, které bych si chtěla koupit a na které se už moc těším, nicméně, kdyby se i tahle časem dostala do mé zatím skromné knihovničky, rozhodně bych toho nelitovala. Je to dá se říct novinka od nakladatelství CooBoo a dost mě zaujala. A není to nic jiného než...

Legenda
by
Marie Lu



Flexi


sobota 23. března 2013

I Love Music! (2)



Mám tu pro Vás další písničku, která se mi dost zalíbila...

Včera mi kamarádka poslala tuhle písničku a i když jsem spíše na jiný hudební žánr, tahle melodie se mi tak nějak zalíbila. S písničky přímo vyzařuje energie a nenechá Vás v klidu. Hlavně refrém je neuvěřitelně ''nakažliví''. Po pár minutách jsem si ho začala pobrukovat a vryl se mi do hlavy neuvěřitelně rychle.

''NightCore - Dam Dadi Do''

Flexi

sobota 16. března 2013

On My Wishlist (3)


Tohle meme je dost známé a po krátkém zvažování jsem se rozhodla také zapojit. Vymyslela ho
Book Chick City. Pro ty, kteří o tomto známém meme ještě přece jen neslyšeli: jde vlastně o to, že každou sobotu zveřejním některé knihy, které bych si chtěla co nejdříve koupit.

Minule jsem se zmínila o tom, že se mi knihy od Lauren Oliver zalíbili. Další knihou, kterou bych si chtěla koupit (i když to vzhledem k chudobě mé peněženky nebude hned) je...

Chvíle před koncem
by
Lauren Oliver





Flexi


pátek 15. března 2013

I Love Music! (1)



Jak už samotný název blogu napovídá, nejde jen o knihy, ale i o hudbu. Čas od času narazím na nějakou skvělou písničku a chtěla bych je mít někde pěkně pohromadě a kdykoli po ruce. No a samozřejmě se o ně s vámi velmi ráda podělím. Není to meme nebo něco podobného. Prostě jen taková sbírka písniček, které se mi zalíbili nebo něčím zaujali. :) Budu ráda, když mi do komentářů napíšete, jestli se písnička líbí i vám ;).

Právě dneska jsem narazila na jednu super písničku. Určitě ji všichni znáte. Původně je to písnička od Taylor Smift, ale tahle verze se mi líbí mnohem víc :) Co myslíte vy?

''Girl On Fire''





Flexi

neděle 10. března 2013

Posuď knihu podle obalu (1)


Tak jsem se rozhodla zapojit do dalšího meme. Tentokrát jde o NEDĚLNÍ. Toto meme pořádá Syki a jak už samotný název napovídá, jde o hodnocení knižních obálek.



Název knihy: Syn pekel 
Autor: Michaela Burdová 
Datum vydání: 27. 2. 2013 
Anotace: Vydejme se do Velwetie, tajemné země obývané Temnovlky nesmrtelnými bytostmi, ze kterých jde strach a lidé jsou pro ně pouhou kořistí. Minulost vlkodlaka Nerana, nazývaného Syn pekel, je s Temnovlky pevně svázána. Pouze čarovný nektar Étarlininy slzy by mu mohl pomoci se odpoutat a zvrátit svůj osud. musí uzavřít spojenectví s elfkou Liadel, kterou ze srdce nenávidí. Podaří se mu odhalit její tajemství? Bude Neranovi odpuštěna dávná zrada? Ve Velwetii mezitím propuká boj temných sil - třinácti démonů. Neran je vtažen do bitvy o moc. Kdo zvítězí, rozhodne o osudu celé země.

   

Můj názor: Vybrala jsme si novinku od nakladatelství Fragment a také od mé oblíbené spisovatelky. Obálka je naprosto úžasná. Když jsem jí poprvé spatřila, byla jsem neskutečně nadšená. Vlkodlaky jsem si strašně oblíbila. Daleko víc než upíry, kterých je kolem neskutečně moc. Ale knihy hlavně o vlkodlacích, to se jen tak nevidí. Proto u mě tahle kniha získává plusové body. Obálka působí tajemně a prostředí lesa a záhadná postava vzadu - prostě úžasné. tahle obálka se nakladatelství Fragment moc povedla. Stoprocentní spokojenost!

sobota 9. března 2013

On My Wishlist (2)




Tohle meme je dost známé a po krátkém zvažování jsem se rozhodla také zapojit. Vymyslela ho
Book Chick City. Pro ty, kteří o tomto známém meme ještě přece jen neslyšeli: jde vlastně o to, že každou sobotu zveřejním některé knihy, které bych si chtěla co nejdříve koupit.

Jelikož jsem právě dnes dočetla první díl známé série Delirium, asi nikoho nepřekvapí, že další knihou, kterou bych si v budoucnu chtěla pořídit je právě druhý díl této úžasné série.


Pandemonium
by
Lauren Oliver

Flexi



RECENZE: Delirium



Název: Delirium
Série: Delirum (1. díl)
Autor: Lauren Oliver
Originální název: Delirium
Původní vydání originálu: 2011
Vydání u nás: 2012
Překlad: Romana Bičíková
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 352
Žánr: dystopie
Anotace: Dříve si lidé mysleli, že je láska dobrá věc. To bylo předtím, než na ni vědci objevili lék. Lidé nechápali, že když vám jednou láska oblaží mysl a rozproudí krev, není úniku. Teď je všechno jinak. vědci ji dovedou vymýtit a vláda požaduje, aby se všichni občané v den svých osmnáctých narozenin podrobili speciálnímu lékařskému zákroku, díky němuž by měli být vůči lásce imunní. Lena Halowayová se na ten den vždy těšila. Život bez lásky přece znamená život bez bolesti, bezpečný a předvídatelný. A šťastný. Schází devadesát pět dní, jenže Leně se stane něco nemyslitelného: Zamiluje se.


První věta:
Už je to šedesát let, co prezident a Konsorcium prohlásili lásku za nemoc.

O autorovi:
Napsala knihu Chvíle před koncem, kterou u nás vydalo nakladatelství CooBoo v roce 2011. Vystudovala filozofii a anglickou literaturu. Po škole chvíli pracovala jako asistentka redaktora v jednom nakladatelství v New Yorku. Pochází ze spisovatelské rodiny. Již odmala se pokoušela psát a nyní se tomu věnuje naplno...


Děj...
Nacházíme se v Portlandu ve Spojených státech amerických. Lidé tu považují lásku za nemoc, která dokáže člověka i zabít. Proto byl vynalezen lék, který dokáže nemoc vyléčit a zbavit člověka  lásky a jejich následků. Proces léčky se provádí ale až v osmnácti letech, takže mladší děti jsou v nebezpečí. Jednou z nich je i Lena, která má léčbu podstoupit za devadesát pět dní. Nemůže se dočkat a s nadšením odpočítává dny. Čeká jí evaluace a spárování se svým budoucím protějškem. Všechno se ale změní, když potká Alexe a zamiluje se. V tu chvíli čas běží neuvěřitelně rychle a blížící se den jejího vyléčení se stává noční můrou.



Dojmy...
Tahle kniha byla moje první dystopie (je ostuda, že ještě teď nevím, co to přesně znamená, ale co nejdřív to napraví :D ). Byla to naprostá bomba! Autorčin styl psaní se mi zalíbil hned po několika stránkách. Ty popisy prostředí a toho, jak se Lena cítí... Úplně jsem se do Leny vžila  a pořádně se do knihy začetla. Nebýt školy (jelikož jsem četla přes týden) určitě bych nešla ani spát a nehnula se od toho.
Nejvíc mě asi dostal konec a zmínka o Leniné matce. Prostředí, ve kterém se s Alexen nacházeli bylo popsané tak dokonale, že jsem chvílemi měla husí kůži a netrpělivě jsem otáčela jednu stránku za druhou, abych se dozvěděla víc a víc...

Lena mi přišla sympatická. Nebyla takoví ten typ, který hystericky brečí nad každým problémem, ale snažila se ho řešit. Bojovala do poslední tečky knížky. Oblíbila jsem si jí a rozhodně jí držím palce do dalšího dílu.
Její nejlepší kamarádka Hana byla také fajn. V příběhu mě svojí roli a perfektně do něj zapadala. Prostě typická nejlepší kamarádka, která se snaží pomoct jak jen to jde. A samozřejmě nesmím zapomenout na úžasného Alexe, bez kterého bych si knihu nemohla v žádném případě představit.
Nazvala bych ho asi jako Krasavce s velkým srdcem (asi jsem se zamilovala). Jen mě zklamalo jak na konci dopadl.
Nic bližšího ale neprozradím, to si budete muset pěkně přečíst :D. Už se nemůžu dočkat druhého dílu, který si asi hned tak nepořídím :'( ... (ach jo, rodiče se hold musejí poslouchat).


Závěr...

Naprosto úžasná knížka. Plná napětí, překvapení, nebezpečí, ale i lásky, přátelství a obětavosti. Stoprocentně doporučuji. Kniha odteď rozhodně patří k mým nejoblíbenějším a autorka také. Píše úžasně a jak už jsem říkala, je snadné se do jejího příběhu začíst a nechat se jím pohltit.
Hodnocení je jasné... :)




HODNOCENÍ



U čtení jsem hlavně poslouchala:





Flexi



sobota 2. března 2013

On My Wishlist (1)



Tohle meme je dost známé a po krátkém zvažování jsem se rozhodla také zapojit. Vymyslela ho
Book Chick City. Pro ty, kteří o tomto známém meme ještě přece jen neslyšeli: jde vlastně o to, že každou sobotu zveřejním některé knihy, které bych si chtěla co nejdříve koupit.

Pro dnešek jsem se rozhodla pro něco, co je každému známé a stalo se to tak nějak klasikou, která nesmí chybět v žádné knihovničce. Ale bohužel, v té mé pořád chybí. :( Doufám, že to co nejdříve napravím.
A o co, že to jde?

Přečtené knihy 2013


LEDEN
Vstříc temnotě - Lisa McMann (Lovkyně snů 2)
Osudové rozhodnutí - Lisa McMann (Lovkyně snů 3)
Tajemství upírů - L. J. Smith (Říše temnot 1)
Prokleté sestry - L. J. Smith (Říše temnot 2)
Zrada temného elfa - Michaela Burdová (Křišťály moci 1) - re-reading
Hněv Pána ohně - Michaela Burdová (Křišťíly moci 2) - re-reading

ÚNOR
Věž zkázy - Michaela Burdová (Křišťály moci 3) - re-reading
Minotaurus -Michaela Burdová (Křišťály moci 4) - re-reading
Prokletí ohně - Martina Wolfová
Můří deníky - Rachel Kleinová

BŘEZEN
Delirium - Lauren Oliver (Delirium 1)
Vlčí krev - Michaela Burdová (Syn pekel 1)

DUBEN
Označená - P. C. Castová / Kristin Castová (Škola noci 1)
Zrazená - P. C. Castová / Kristin Castová (Škola noci 2)
Vyvolená - P. C. Castová / Kristin Castová (Škola noci 3)
Léto na druhou - Britta Keilová - re-reading
Jonas - Eden Maguire (Krásní mrtví 1)

KVĚTEN
Aréna smrti - Suzanne Collinsová (Hunger Games 1) - re-reading
Chvíle před koncem - Lauren Oliver
Strážci dobra - Michaela Burdová (Poselství jednorožců 1)
Kacíř a čarodějka - Philippa Gregoty (Řád temnot 1)

ČERVEN
Samotáři - Lex Thomas (Karanténa 1)
Arizona - Eden Maguire (Krásní mrtví 2)
Tajemná komnata - J. K. Rowlingová (Harry Potter 2)
Šepot - Mijuki Mijabe
Vězeň z Azkabanu - J. K. Rowlingová (Harry Potter 3)
Monument 14 - Emmy Laybourne (Monument 14  1)

ČERVENEC
Ukolébavka - Sarah Dessenová
Ohnivý pohár - J. K. Rowlingová (Harry Potter 4)
Ten, kdo stojí v koute - Stephen Chbosky

SRPEN
Zvrácené myšlenky - Andrea Kane (Sloane Burbanková 2)
Probuzení - L. J. Smith (Upíří deníky 1)
Ostré předměty - Gillian Flynnová
Zloděj blesku - Rick Riordan (Percy Jackson 1)

ZÁŘÍ
Moře nestvůr - Rick Riordan (Percy Jackson 2)

ŘÍJEN
Prokletí Titánů - Rick Riordan (Percy Jackson 3)
Vlčí krev - Michaela Burdová (Syn pekel 1) - re-reading

LISTOPAD
V moci démonů - Michaela Burdová (Syn pekel 2)
Město z kostí - Cassandra Clareová (Nástroje smrti 1)

PROSINEC
Město z popela - Cassandra Clareová (Nástroje smrti 2)
Erebos: Počítačová hra, která tě sleduje - Ursula Poznanski


CELKEM: 41 knih